Mihau, ciezko jest na automacie wachlowac biegami - prznajmniej u mnie, bo nawet jak zostawie na N i wcisne pozniej hamulec, zeby zmienic bieg to ok sekundy potrzeba az poczuje takie delikatne stukniecie na skrzyni i pusci blokada zeby wrzucic D. Dla mnie kazda sekunda na swiatlach jest cenna, bo im wiecej aut przeleci, tym korek mniejszy. Inni spia, ale ja staram sie ruszac "na zderzaku" :evil:
Gdzie kupić oryginalny olej?
Zwiń
X
-
Gdzie kupić oryginalny olej?
Czeka mnie wymiana, a jako że w aucie od początku jest Moibil1 0W40 chcę taki sam kupić. Jednak można się spotkać z opiniami, że jest to najczęściej podrabiany olej.
Z cenami jest tak:
- w sklepie firmy Fota 4l było za 165 zł,
- w lokalnym sklepiku taka sama ilość za 157 zł, przy czym w tym sklepiku tylna naklejka (druga naklejona na pierwszą) odklejała się z dziwną łatwością. Właściciel stwierdził, że ma 4 rożnych dostawców. Aczkolwiek mechanicy w okolicy chętnie od niego kupują.
- w Makro jeszcze nie oglądałem.
Pls o poradę gdzie najlepiej kupić tak żeby mieć pewność, że olej jest oryginalny.
PS.
Wrzuciłem to wcześniej jako kolejny post do topiku o olejach, jednak nikt nie odpowiedział przez dwa dni (jestem przyzwyczajony do szybkiej reakcji naszego forum :thank: ) więc skasowałem tamten post i założyłem tu nowy topik.
-
-
Zamieszczone przez firmekdragster, moze u ktoregos z dystrybutorow:
http://www.mobil.com/Poland-Polish/LCW/H_T_B.asp
Dzięki firmek
Pozdr
Komentarz
-
-
Nie wiem dlaczego akurat Mobil 1 0w40 miałby być cześciej podrabiany niz inne markowe oleje choćby 5w30 jest droższy więc teoretycznie przebitka dla oszusta lepsza. Butelka podobna (o ile nie identyczna) etykieta zbliżona. Oleje silnikowe zwłaszcza drogie są podrabiane -to nie ulega wątpliwości. Czy jest sposób na uniknięcie zakupu pdróby. Stuprocentowego nie maale można zmniejszyć ryzyko- nie kupować na giełdach samochodowych, czy zrezygnować z allegro? no nie wiem zawsze jest to wieksze ryzyko niż w przypadku tradycyjmego sklepu. Jakupuje na dużej stacji benzynowej- porównuję opakowanie z innymi MOBILami, ogladam zakretkę(czy na nie różni sie od innych - od chwili jak widziałem na giełdzie skup butelek po markowych olejach)- nie spotkałem sie jeszcze z podejrzana bańką więc albo kupuję oryginalny albo wszystkie sa podrabiane .
Komentarz
-
-
Kolega kupił w zeszłym tygodniu Mobila 5W30- bańka 5l za...........................................95 PLN (słownie: dziewięćdziesiąt pięć złotych, zero groszy). Pan w sklepie powiedział że promocja była :roll: :szeroki_usmiech
Kolega jest szczęśliwy, że trafił na okazję.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Wieksze (sieciowe) stacje powinny byc ok - chociaz jak wiadomo czarna owca moze zdazyc sie zawsze. Supermarketom juz tak nie ufam. Jak szukalem oleju widzialem Mobil 1 z mala papierowa nalepka z tlumaczeniem po polsku takze raczej olej byl sciagany tylko pytanie skad. Do tego oryginalny kod kreskowy byl wlasnie zalepiony ta kartka. Takze zeby sprawdzic skad byl trzeba by bylo ta kartke zrywac. Olej stal w carefourze.
Do tego zmam osobe ktora rozwozila oleje i kategorycznie odradzala zakup w supermarketach. Stacje jeszcze w porzadku ale chyba najlepiej kupic u autoryzowanego przedstawiciela.
Komentarz
-
Komentarz